Nieuws over Botox, Azzalure en Bocouture

Lees hier het laatste nieuws over Botox, Azzalure of Bocouture. De laatste ontwikkelingen, interessante artikelen en actualiteiten in de media over Botuline toxines.

Wat zijn injectables, Botuline toxines en fillers?

23 december 2015

Tijdens uw zoektocht naar een privékliniek voor cosmetische chirurgie bent u vast de woorden 'injectables', 'Botuline toxines' of 'fillers' tegengekomen. Maar wat houden die begrippen nou precies in en wat is het verschil tussen die drie cosmetische behandelingen? Dit wordt hieronder allemaal haarfijn uitgelegd.

Injectables
Het woord "injectables" is een verzamelnaam voor 'Botuline toxines' en 'fillers'. Dus wanneer een privékliniek het over injectables heeft, dan bedoelen ze hiermee alle Botuline toxine producten en alle filler producten. 

Botuline toxines
Botuline toxines zijn spierverslappers. Ze zorgen ervoor dat de rimpels die worden veroorzaakt door mimiek verminderen of verdwijnen.

De Botuline toxine behandeling
Voor een Botuline toxine behandeling vindt er altijd een consult plaats. Hier kan de cliënt zijn of haar wensen bespreken met de cosmetisch arts. De cosmetisch arts zal dan kijken of het realistisch haalbaar is en zal met de cliënt bespreken waar hij of zij de Botuline toxine zal injecteren. Een cosmetische behandeling vindt nooit plaats zonder een consult, omdat het heel vaak voorkomt dat een cliënt een Botuline toxine behandeling verwart met een behandeling met fillers.

Tijdens de behandeling injecteert de cosmetisch arts de Botuline toxine in het gezicht (of andere plekken in het lichaam). Het zijn in feite maar een paar prikjes. Merendeel ervaart de behandeling ook niet als pijnlijk, echter verschilt dit natuurlijk per individu. Elk lichaam is uniek.

Na de behandeling kan de cliënt ervoor kiezen om een nacontrole in te plannen. Tijdens een nacontrole controleert de cosmetisch arts of het product goed is ingewerkt. Tevens krijgt de cliënt de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Het resultaat na de behandeling is direct zichtbaar, maar het is pas na twee weken optimaal. Het resultaat houdt circa drie tot vijf maanden aan. Wanneer de Botuline toxine is uitgewerkt kan de cliënt de behandeling probleemloos herhalen.  

De Botuline toxine producten
De cosmetische industrie heeft al diverse Botuline toxine producten op de markt gebracht. Echter, maken we alleen maar gebruik van de Botuline toxine producten: Botox, Azzalure en Bocouture. Deze producten zijn tot op heden benoemd tot de veiligste Botuline toxine producten ter wereld.

Mogelijke behandelgebieden met Botuline toxine
De Botuline toxines Botox, Azzalure en Bocouture zijn uitermate geschikt voor:


Fillers
Een filler is een rimpelvuller. Het heeft als doel rimpels of lijnen op te vullen en/of meer volume te geven. 

De filler behandeling
Voor een behandeling met fillers vindt er net als de behandeling met Botuline toxines een consult plaats. De cliënt kan toelichten wat hij of zij graag anders wil zien aan de probleemzone. De cosmetisch arts zal dan kijken naar de mogelijkheden en samen met de cliënt afspreken waar de filler zal worden geïnjecteerd. Tevens zal de cosmetisch arts met de cliënt bespreken welke mogelijke complicaties kunnen optreden na een behandeling met fillers.

Tijdens de behandeling injecteert de cosmetisch arts het vulmiddel in het gezicht (of op andere plekken in het lichaam). Ook hier vindt merendeel de behandeling niet pijnlijk, maar dit verschilt natuurlijk weer per persoon.

Na de behandeling kan de cliënt kiezen om een nacontrole in te plannen. We raden altijd aan om een nacotrole in te plannen, zo kan de cosmetisch arts nog controleren of het product is ingewerkt en kan de cliënt nog vragen stellen, indien hij of zij vragen heeft. Het resultaat van een filler behandeling blijft langer aanhouden dan van een Botuline toxine behandeling. Een filler behandeling blijft namelijk zes tot 18 maanden goed zitten. Uiteraard moet er ook rekening worden gehouden met het probleemgebied. Lippen opvullen met fillers is sneller uitgewerkt dan een neus opvullen met fillers, omdat de lipspieren dagelijks actief zijn. 

De filler producten
Er zijn heel veel filler producten op de markt gebracht. Echter, maken we alleen maar gebruik van de fillers: Radiesse, Restylane, Emervel en Juvederm. Deze vulmiddellen zijn getest en behoren tot de veilige fillers.

Mogelijke behandelgebieden met fillers
De fillers Radiesse, Restylane, of Juvederm zijn uitermate geschikt voor de onderstaande probleemzones:

 • hamsterwangen;
 • hangende mondhoeken;
 • 'ingevallen' handen;
 • ingevallen slaap; 
 • jukbeenderen zonder volume;
 • lippen zonden volume;
 • liquid-facelift;
 • neuscorrectie; 
 • neus-lippenplooi;
 • rimpels bovenlip;
 • rimpels decolloté;
 • slappe kaaklijn;
 • wat vlakke of teruggetrokken kin;
 • wallen.

Heeft u na het lezen van dit artikel vragen? Neem dan contact op via het contactformulier voor meer informatie, het antwoord op uw vraag of om een gratis consult in te plannen.

Terug

Contact opnemen

Maak een afspraak
Of bel ons: 076 - 542 31 54
Maandag t/m zondag 
08.00 uur - 22.00 uur
Stel een vraag
Meer informatie

Laatste nieuws


Betere carrièremogelijkheden met Brotox

Mannen geven steeds vaker toe het belangrijk te vinden er jong en vitaal uit te zien. Voorheen werd gedacht dat gezichtsveroudering iets ...

Lees verder

Botox voor medische doeleinden

Inmiddels is Botox een bekend middel geworden. Echter weten veel mensen niet dat het voor veel meer dingen goed is dan voor het wegwerken...

Lees verder

Een ooglidcorrectie met een Botox behandeling

Eén van de meeste ergernissen van mensen rond de middelbare leeftijd is dat de huid rondom de ogen minder strak is. Dit kan zorgen...

Lees verder

Hoe ontstaan wallen? En hoe kom je er vanaf?

Wanneer je last hebt van wallen onder de ogen kan dit komen door een tekort aan slaap of oververmoeidheid. Ook kunnen wallen en donkere k...

Lees verder